Zakelijke tips

Tips en meer!

WordPress onderhoud: uitbesteden of zelf doen?

Het wordt vaak vergeten, maar wordpress onderhoud is erg belangrijk voor onder andere de effectiviteit en veiligheid van je website. De virtuele wereld slaapt nooit, maar jij wel. Daarom is het logisch dat je niet altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen voor je WordPress website. Zo kan het gebeuren dat je er niet altijd aan toe komt om je WordPress versie te updaten, of om de versies van je plug-ins te vernieuwen. Bovendien moet je dan vervolgens misschien ook weer aanpassingen doen om te zorgen dat alles weer zo aangepast wordt dat het net als voor de updates is – aan de voorkant, het ‘front end’, tenminste.

Onderhoud, wat houdt het in?

WordPress onderhoud houdt echter nog veel meer in dan enkel en alleen wat updates uitvoeren. Na het uitvoeren van deze updates moet namelijk ook gecontroleerd worden of alles nog wel zo werkt zoals het hoort. Sommige thema’s of plug-ins zijn namelijk niet altijd compatibel met de nieuwere versie van WordPress. Ook moeten je back-ups vernieuwd worden en verdient je beveiliging aan de achterkant van je website, het ‘back end’, misschien wat extra aandacht. Daarnaast is het bij sommige updates zo dat er compleet nieuwe functies beschikbaar zijn, waar jouw website wellicht van kan profiteren.

logo

Naast dagelijkse of wekelijkse controles en back-ups, kun je bij WordPress onderhoud ook denken aan het opnieuw organiseren van je mediabestanden en databases. Dit kost behoorlijk wat tijd en aandacht, maar hierna zul je alles veel sneller kunnen vinden. Verder kun je denken aan het weren van spam en malware, maar ook het controleren van zogenaamde ‘dode links’. Je wilt natuurlijk niet dat mensen aan het doorklikken zijn op jouw website, om vervolgens op een pagina te komen die niet (meer) bestaat.

Professioneel onderhoud

Je kunt er voor kiezen om dit alles zelf te doen, maar misschien heb je daar helemaal geen tijd voor of geen verstand van. Je zou dan personeel aan kunnen nemen om deze klus voor je op te knappen, maar dan wordt dit een stevige kostenpost. Dus misschien is het beter om er zelf tijd voor te vinden en er eens goed voor te gaan zitten. Zeker wanneer je hier weinig verstand van hebt, is dit onbegonnen werk. Hoewel het absoluut geen lastig werk lijkt, is een foutje snel gemaakt en zie je regelmatig dingen over het hoofd. Daarom is het verstandig om het onderhoud van je website uit te besteden aan Puur Webdesign, het bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. De professionals zorgen dat jouw website op en top fungeert, terwijl jij zorgeloos door kan gaan met je bedrijf of andere werkzaamheden.