Zakelijke tips

Tips en meer!

Wat kun je worden na de opleiding MBA?

Er worden steeds meer verschillende masteropleidingen aangeboden. Dit zorgt er voor dat de keuze steeds moeilijker wordt om voor jou als student de juiste studie te kiezen. Zowel voorafgaand als tijdens je studie is het belangrijk om te weten wat je nou precies kunt met de opleiding maar ook zeker wat je uiteindelijk kunt worden na het afronden van de studie die jij hebt gekozen. Welke beroepen sluiten goed aan bij deze studie en in wat voor bedrijven kan ik later terecht wanneer ik deze studie heb afgerond? In dit artikel worden een aantal voorbeelden gegeven zodat jij hier een duidelijk beeld van krijgt.

Wat houdt de studie MBA precies in?

Een Master of Business Administration, of afgekort MBA, is een bedrijfskundige masteropleiding. Tijdens deze master studie zul jij je gaan bezig houden met met verschillende aspecten van management, finance & accounting, diverse marketing taken en het voeren van algemeen management. Onderwerpen die behandeld worden zijn bijvoorbeeld: organisatie management, strategisch management, persoonlijk leiderschap en human resources management. Op deze manier wordt er op een doelgerichte manier lesgegeven zodat dit direct toepasbaar is in de praktijk. Doordat er onderwerpen worden behandeld die breed inzetbaar zijn, is deze studie toepasbaar in een grote diversiteit aan beroepen en sectoren. De studie MBA is zowel voltijd als deeltijd te volgen. Wanneer er wordt gekozen voor een deeltijd studie dan zal er ongeveer 1 avond of 1 dag in de 2 weken worden samengekomen (wanneer de situatie dit toelaat). Hiernaast wordt de tijd besteed aan e-learning programma’s.

Welke vooropleiding bij een MBA?

De studie Master of Business Administration is een studie op masterniveau. Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding moet je een HBO bachelor studie of een masteropleiding hebben afgerond. Wanneer je niet beschikt over een van deze twee bovenstaande diploma’s kun je instromen met een 21 + toets.

Wat kun je worden met MBA?

Een belangrijke vraag die voor jou beantwoord moet worden is wat je nou allemaal precies kunt worden wanneer je de studie Master of Business Administration hebt afgerond. Deze studie richt zich veelal op praktijk en leidt jou breed op voor het bedrijfsleven. Hiervoor wordt er gewerkt aan opdrachten en cases die vanuit de praktijk komen. Deze opdrachten maak je onder begeleiding van docenten met veel praktijkervaring. De docenten die hierin de opdrachten begeleiden hebben dankzij deze kennis een duidelijk beeld van wat er speelt in het werkveld en kunnen zo de opdrachten optimaal uitleggen en de vragen beantwoorden. Deze manier van studeren zorgt ervoor dat jij terecht kunt in verschillende sectoren op de arbeidsmarkt. Wanneer je kijkt naar beroepen die jij kunt gaan invullen wanneer je klaar bent kun je denken aan een functie als managing director, marktonderzoeker, financieel manager, wetenschappelijk onderzoeker, sales director of bijvoorbeeld consultant binnen een bedrijf.

De bovenstaande functies kunnen ingevuld worden binnen veel verschillende bedrijven.  Zo kun je na het behalen van het MBA diploma werken voor een groot aantal multinationals, zorginstellingen, reclame- en communicatiebureaus, overheidsinstanties, verzekeraars en kun je dit bijvoorbeeld ook toepassen in een eigen onderneming.