Zakelijke tips

Tips en meer!

Veilig Mailen: Tips om veilig te blijven tijdens het versturen van uw E-mails

Online communicatie is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van ons leven geworden. E-mail is een van de snelste en populairste manieren om met anderen in contact te komen, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Het versturen van vertrouwelijke informatie via e-mail kan leiden tot ongewenste blootstelling van gevoelige gegevens voor hackers en criminelen. In dit artikel bespreken we hoe u E-mails veilig kunt verzenden en ontvangen.

Gebruik een sterke wachtwoord

Een sterk wachtwoord is de eerste verdedigingslinie ter bescherming van uw e-mailgegevens. Kies een wachtwoord dat moeilijk te raden is, vermijd woorden en zinnen die gemakkelijk te raden zijn zoals namen of verjaardagen van uw naasten. Een sterk wachtwoord moet bestaan uit een combinatie van letters, speciale tekens en cijfers. Zorg ervoor dat u de wachtwoorden voor elke account in uw e-mailadressen afzonderlijk instelt.

Gebruik versleutelde verbindingen

Op het moment dat u inlogt op uw e-mailaccount, moet u ervoor zorgen dat u uw gegevens verzendt via een versleutelde verbinding. Dit voorkomt dat ongewenste personen uw gegevens kunnen achterhalen en gebruiken. Versleutelde verbindingen zorgen ervoor dat uw gegevens worden versleuteld en alleen leesbaar zijn voor de ontvanger van de e-mail.

Vermijd openbare Wi-Fi

Openbare Wi-Fi is een van de belangrijkste manieren waarop hackers toegang kunnen krijgen tot uw e-mailaccount. Wanneer u verbinding maakt met openbare Wi-Fi, kan een hacker uw gegevens kapen via een zogenaamde ‘man-in-the-middle’-aanval. Vermijd het gebruik van openbare Wi-Fi of gebruik een VPN-verbinding om te voorkomen dat uw e-mailaccount wordt blootgesteld.

Wees voorzichtig met bijlagen

Het versturen van bijlagen is een veelvoorkomende manier waarop malware in uw e-mailaccount wordt geïnjecteerd. Als u twijfelt over de inhoud van een e-mail of een bijlage, open deze dan niet en neem contact op met de afzender om na te gaan of de inhoud veilig en betrouwbaar is. Maak altijd gebruik van antivirussoftware om malware in uw e-mails te detecteren.

Herken phishing-e-mails

Phishing-e-mails zijn een veelvoorkomende manier waarop hackers toegang krijgen tot uw e-mailaccount. Een phishing-e-mail is een e-mail die is ontworpen om u te lokken naar een nepwebsite of u te vragen vertrouwelijke informatie te verstrekken. Deze informatie kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot uw e-mailaccount. Wees waakzaam en leer hoe u phishing-e-mails kunt herkennen en vermijden.

Of u nu een zakelijk e-mailaccount gebruikt of privéberichten verstuurt, het is van vitaal belang om veilig mailen in gedachten te houden om uw gegevens en accounts te beschermen. Door middel van het volgen van de hierboven beschreven tips en richtlijnen, kunt u veilige communicatie garanderen, zelfs wanneer u onderweg bent. E-mails moeten als vertrouwelijk en veilig worden behandeld, net zoals een persoonlijk gesprek of een document met gevoelige informatie dat zou zijn. Veilig mailen zal ervoor zorgen dat uw gegevens en persoonlijke informatie altijd privé blijven.

Bron: Bastion 365