Zakelijke tips

Tips en meer!

Tips voor linkbuilding in 2022

Linkbuilding is een goede manier om je website hoger in de zoekresultaten te komen op Google. Hierdoor is het belangrijk dat je wel weer waar je op moet letten tijdens het schrijven van zulke teksten. Je moet bijvoorbeeld gebruik maken van linkjes naar andere websites, die Google weer beoordeelt. Gebruik je goede linkjes? Dan zal Google je hoger in de zoekresultaten weergeven. Maar er is nog veel meer dan alleen goede teksten op je website schrijven. Social media is een erg belangrijk platform geworden die je erg kan helpen om populairder te worden. Het is hierdoor erg belangrijk dat je de trends goed bijhoudt. Wij hebben een paar linkbuilding tips voor je op een rijtje gezet.

Facebook is je beste vriend

Zoals eerder benoemd, wordt je social media platform steeds belangrijker in de online marketing wereld. Mensen vinden het fijn om te zien wat je in je bedrijf doet en hoe mensen over je schrijven. Het Facebook platform is hiervoor een erg goede manier om je successen en je leuke momenten met je volgers te delen. 

Het is ook erg belangrijk dat je reageert op de opmerkingen die je onder je berichten krijgt. Hierdoor krijgen mensen het gevoel dat er naar ze geluisterd wordt en kan jij zelf misschien wel ideeën om nieuwe content te kunnen plaatsen. Ook de privé berichten die je kan ontvangen op een Facebook pagina moet snel op gereageerd worden en zijn zeker niet iets wat vergeten mag worden tussen de linkbuilding tips.

Gastblog schrijven op een andere website

Een andere goede manier op je website een boost te geven in de Google zoekresultaten, is om een gastblog te schrijven. Je schrijft dus een blog op een andere website, met linkjes naar je eigen website. Er zijn een heleboel manieren om dit te doen, maar het is wel van belang dat je niet een tekst schrijft die alleen maar reclame maakt voor jouw website. Je zal eerst een paar neutralere teksten moeten schrijven en het vertrouwen krijgen van de andere website, voordat je overtollig met linkjes in je teksten zal kunnen werken.

Reviews worden steeds belangrijker

We zien ook erg vaak dat websites linkbuilding uitbesteden aan andere bedrijven. Dit komt omdat ze er vaak zelf niet genoeg verstand van hebben om goede teksten te schrijven. Het kan er ook aan liggen dat het bedrijf er zelf geen tijd voor heeft of neemt en het een efficiëntere optie vindt om zulke dingen uit te besteden. We zien dit bijvoorbeeld veel bij reviews schrijven.

Vooral bij restaurants, maar ook bij bouwbedrijven, raamdecoratie en supermarkten worden reviews steeds belangrijker. Je kan dit doen door mensen die een product bij jou hebben gekocht, te vragen om een review op de website te schrijven. Maar ook door bijvoorbeeld een influencer te vragen om een review te maken over een product van jouw. 

Een andere populaire manier van reviews, is een andere website te vragen om een stuk te schrijven over jouw bedrijf. Dit doe je dan in ruil voor een product of dienst. Als je een website kiest die hoog in de zoekresultaten komt, heeft dit een erg goede invloed op je eigen website resultaten.