Zakelijke tips

Tips en meer!

Tips om de conversie van je webshop te verhogen

Marketing campagne

Verschillende factoren bepalen het succes van een webshop. Denk bijvoorbeeld aan de opbouw van een webshop, de gebruikte kleuren en afbeeldingen, enzovoorts. Misschien wel de belangrijkste factor is de conversie. Onder de conversieratio verstaan we het percentage bezoekers dat overgaat tot het uitvoeren van een handeling. Dit kan bijvoorbeeld het opvragen van een offerte zijn, maar ook het plaatsen van een bestelling. Op deze pagina lees je meer over de wijze waarop je de conversie van een webshop kunt verbeteren. 

Tip 1: help bezoekers op weg met een CTA

Belangrijk bij het verhogen van de conversieratio van een webshop is de CTA, de call-to-action, die je op pagina’s gebruikt. Een bezoeker moet bij de hand genomen worden, als deze je webshop bezoekt. Link een bezoeker door naar een product of zet de bezoeker aan tot de aankoop van het product met een goede call-to-action. Deze simpele tip wordt standaard toegepast bij conversie optimalisatie.

Tip 2: laat bezoekers nog eens terugkeren

Het kan voorkomen dat een bezoeker meer bedenktijd nodig heeft, alvorens deze een bestelling bij je plaatst. Laat een bezoeker op een later moment nog eens terugkeren op je website. Dit doe je bijvoorbeeld door een bezoeker te wijzen op de nieuwsbrief, door deze een pagina op sociale media te laten volgen, enzovoorts. Via deze kanalen kun je de bezoeker aansporen om terug te keren en de aankoop alsnog te doen. 

Tip 3: schakel een professioneel marketingbureau in

Soms is het best lastig om te bepalen hoe je de conversieratio van jouw webshop kunt verbeteren. In het bijzonder wanneer je hier weinig ervaring mee hebt. Schakel een professioneel bureau in om je hierbij te laten helpen. Conversie is meer dan het gebruik van een CTA, of het bieden van de mogelijkheid om bezoekers zich te laten inschrijven voor een nieuwsbrief. Denk ook aan het analyseren van het gedrag van bezoekers, het vinden van onderwerpen voor kwalitatieve content op je website, enzovoorts. 

Zoek je een specialist om de conversie van je webshop te verhogen? Marco Bouman is een ervaren expert op het gebied van conversie optimalisatie en geeft je graag advies op maat.