Zakelijke tips

Tips en meer!

Hoe sluit je voordeling een brandverzekering af?

Veel huiseigenaren onderschatten de dreiging van brand. Dit moet vooral niet gedaan worden als ze in een gebied wonen dat gevoelig is voor natuurbranden. Een Brandverzekering is een wettelijk contract tussen een verzekeringsmaatschappij en de verzekeringnemer die garandeert dat verlies of schade veroorzaakt aan het eigendom van de verzekeringnemer bij brand door de verzekeringsmaatschappij wordt betaald. Een brandverzekering biedt dekking tegen incidenten van brand, bliksem, explosie, enz.

Hoewel uw woonverzekering mogelijk brandschade dekt, zijn sommige gevolgen van een brand niet gedekt.

Wat is gedekt bij brandschade?

Als u een brand in uw huis heeft, krijgt u vrijwel zeker te maken met andere soorten schade.

  • Als brandweerlieden het vuur komen blussen, zullen de brandslangen vrijwel zeker grote waterschade veroorzaken.
  • Droogrot kan zich ontwikkelen en kan zorgen voor aantasting van het structuur van uw eigendom als de waterschade niet in één keer goed wordt behandeld.
  • Als er brand is, is er rook en niet alle typen verzekeringen dekken deze schade.

Dekt uw inboedelverzekering al deze soorten schade? Om erachter te komen, controleer uw polis. Als dit niet het geval is, moet u mogelijk een aparte brandverzekering afsluiten om uw eigendom te dekken, vooral als u in een gebied woont waar veel branden voorkomen.

 Soorten dekking

  • Basis inboedelverzekering 

Deze dekking beschermt uw persoonlijke spullen tegen zaken als brand-, storm- en waterschade, maar ook tegen diefstal en vandalisme. Alle roerende zaken tot een bepaalde waarde, inclusief meubels en vloerkleden, kunnen worden opgenomen. Glasbreuk wordt meestal ook gedekt, zoals de kosten van het repareren van gebarste ruiten.

Dit is niet het geval bij situaties vanwege eigen schuld. Bijvoorbeeld als iemand iets heeft laten vallen of omstoot. Er wordt ook geen rekening gehouden met andermans spullen.

  • Inboedel All-Risk

 All Risks Dekking is een type eigendomsverzekering die schade dekt die wordt veroorzaakt door onvoorziene gebeurtenissen (expliciet van de verzekering). De basis dekking dekt daarentegen alleen schade veroorzaakt door oorzaken die specifiek als gedekt worden genoemd.

Omdat de basis dekking alleen voorvallen dekt die uitdrukkelijk door de polis worden gedekt, biedt de dekking voor alle risico’s veel meer bescherming.

Voordeligste brandverzekering

Het is moeilijk om te bepalen welke verzekering het beste is. Dit wordt vooral bepaald door uw eigen omstandigheden: Wordt de woning gebruikt als bedrijfsruimte? Woont u in een appartement of een huis? Woont u in een stenen of houten huis? Enzovoorts. Omdat er zoveel variabelen zijn om rekening mee te houden, is het cruciaal om de verschillende verzekeraars en verzekeringen te vergelijken. Zo vind u een goedkope brandverzekering met de beste dekking voor u huis.

Is een brandverzekering verplicht?

Alvorens een lening goed te keuren, zullen de meeste hypotheekverstrekkers, huiseigenaren die in brandgevoelige gebieden wonen, verplichten een brandverzekering af te sluiten. Brandverzekering is altijd een goed idee voor huiseigenaren die op brandgevoelige locaties wonen, en zelfs als deze dat niet verplichten, zou erover nagedacht moeten worden. Onthoud dat welke keuze u vandaag ook kiest, u deze minstens één keer per jaar moet evalueren om er zeker van te zijn dat u nog steeds de beste waarde ontvangt. Brandverzekering is een essentieel aspect van het beveiligen van uw huis, maar er is geen reden waarom u er meer voor zou moeten betalen dan nodig is.