Zakelijke tips

Tips en meer!

Hoe bereken je de kosten van de autoverzekering voor je bedrijfswagen? 

Het hebben van een bedrijfsauto kan waarde toevoegen aan je bedrijf. Maar het brengt ook bepaalde kosten met zich mee, zoals de autoverzekering. Dus, hoe bereken je de kosten van de autoverzekering voor je bedrijfswagen? In dit artikel gaan we in op de factoren die meespelen bij het berekenen van een autoverzekering voor je bedrijfswagen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke polis voor jou geschikt is. 

Factoren die van invloed zijn op de kosten van de autoverzekering voor bedrijfsauto’s 

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten van de autoverzekering voor je bedrijfswagen. Deze omvatten zaken als het type voertuig dat je hebt, waar je ermee rijdt, en zelfs wie het bestuurt. Hier wordt elke factor nader bekeken. 

Type voertuig 

Het type voertuig dat je hebt zal een grote rol spelen bij het bepalen van hoeveel je betaalt voor de autoverzekering. Over het algemeen zijn luxe voertuigen of voertuigen met hoge prestaties duurder om te verzekeren vanwege hogere reparatiekosten en diefstalcijfers. Aan de andere kant hebben kleinere auto’s en sedans doorgaans lagere premies, omdat ze goedkoper te repareren zijn en minder snel gestolen worden. 

Waar je rijdt 

Waar je met je bedrijfsauto rijdt kan ook van invloed zijn op hoeveel je betaalt voor een autoverzekering. Als je meestal in landelijke gebieden rijdt waar minder verkeer is en minder ongelukken gebeuren, dan kunnen je premies lager zijn dan wanneer je in meer stedelijke gebieden rijdt met meer verkeer en hogere ongevallencijfers. 

Wie rijdt het 

Ten slotte kan wie met je bedrijfswagen rijdt ook van invloed zijn op het verzekeringstarief. Als het slechts één werknemer is die er regelmatig in rijdt, zal zijn rij-geschiedenis de kosten van de verzekering beïnvloeden, omdat hij waarschijnlijk wordt beschouwd als een “hoog risico” bestuurder vanwege zijn gebrek aan ervaring achter het stuur. Maar als meerdere werknemers samen rijden, dan zal hun rij-geschiedenis de kosten niet zozeer beïnvloeden, omdat geen enkele bestuurder verantwoordelijk is voor de meeste of alle kilometers die het voertuig elk jaar rijdt. 

Inzicht in deze factoren kan je helpen bepalen welk type dekking het meest geschikt is voor je zakelijke behoeften als het gaat om het verzekeren van je bedrijfsauto, bij bijvoorbeeld unive. Met al deze verschillende elementen die een rol spelen bij het berekenen van de tarieven van de autoverzekering, loont het de moeite om wat onderzoek te doen voordat je een beleid kiest, zodat je er een krijgt die zowel bij je budget als bij je dekking behoeften past, zonder dat je te veel betaalt of jezelf onderverzekert in het proces!