Zakelijke tips

Tips en meer!

Gemakkelijk de juiste zakelijke telefoon kopen doe je zo!

zakelijke telefoon kopen

Wanneer je veel belt voor je eigen zaak of onderneming of voor die van iemand anders is een zakelijke telefoon een must. Een zakelijke telefoon zorgt ervoor dat je niet al je zakelijke telefoontjes en sms’jes op je privé telefoon ontvangt. Ook zitten er andere voordelen aan een zakelijke telefoon. Ben je op zoek naar de juiste zakelijke telefoon? Je leest in dit artikel hoe je dat doet.

Waarom een zakelijke telefoon gebruiken?

Wanneer je een zakelijke telefoon en daarnaast een zakelijk telefoonabonnement hebt, is het mogelijk om de kosten af te trekken. Deze telefoon is hét aanspreekpunt en je spreekt gemakkelijk met je collega’s via deze telefoon. Ook heb je met een zakelijke telefoon een betere balans tussen zakelijk en privé en zitten er fiscale voordelen aan een zakelijke telefoon. Wil je een zakelijke telefoon kopen? Hieronder lees je een aantal tips.

Belangrijke criteria

Er is veel keuze op het gebied van (zakelijke) telefoons. Net als voor een privé telefoon gelden ook een zakelijke telefoon een aantal belangrijke criteria. Zo is het belangrijk dat de telefoon een goede batterijconditie heeft, een goede internetverbinding en een helder scherm. Ook is het belangrijk dat de telefoon gemakkelijk in gebruik is.

Het is bij het aanschaffen van een zakelijke telefoon belangrijk dat je deze koop met een factuur. Hiermee vraag je de BTW terug van de telefoon. Ook voor accessoires van de telefoon geldt dit.

iPhone populaire zakelijke telefoon

Een merk dat men veel als zakelijke telefoon gebruikt, is de iPhone. Dit komt voornamelijk doordat een iPhone erg gemakkelijk in gebruik is. iPhone biedt veel apps aan die gericht zijn op zakelijk gebruik. Een nadeel van een iPhone is dat het een redelijk prijzige telefoon is. In dit geval kies je voor een tweedehands of refurbished iPhone.

Twee simkaarten

Wanneer je liever geen twee telefoons wil (één voor privégebruik en één voor zakelijk gebruik), kies dan voor een telefoon met dual sim. Dit is een telefoon die twee simkaarten in één toestel heeft. Hierdoor is het niet nodig om twee telefoon bij je te dragen, maar hou je privé en zakelijk toch gescheiden.

Voordelen

Een goede camera

Een andere technische specificatie van een zakelijke telefoon is de camera. Dit is echter alleen belangrijk wanneer je bijvoorbeeld veel videobelt met klanten, partners of collega’s. Een goede camera is in dit geval onmisbaar.

Zoals je leest zijn er een aantal belangrijke aspecten waar je rekening mee houdt bij het aanschaffen van een zakelijke telefoon. Houdt deze zaken in het achterhoofd zodat je zeker weet dat je een goede telefoon aanschaft.