Zakelijke tips

Tips en meer!

Externe hulp bij het registreren van je merknaam

Heb je gehoord of van iemand vernomen dat je de merknaam van je bedrijf moet registreren maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Je merk registreren is namelijk een belangrijke stap die niet vergeten mag worden bij de opstart van je bedrijf. Het is niet verplicht waardoor niet iedereen ingelicht wordt. Echter is het toch belangrijk dit niet te vergeten om zo je merknaam te beschermen van kopieën en zo de naamsbekendheid voor je eigen bedrijf te behouden.

Waar voer ik handel uit?

Bij het registreren van je merknaam, is het belangrijk om enkele dingen in gedachten te houden. Allereerst is het belangrijk na te denken waar je handel wilt uitvoeren. Is dit enkel in Nederland of België? Dan laat je je merknaam registreren in de BeNeLux. Zo kan je dan, indien je toch wilt, handel voeren in België, Nederland en Luxemburg. Indien je er echter over nadenkt om in heel Europa je product of service te verkopen, is het goed om meteen je merknaam vanaf het begin in heel Europa te registreren. De merknaam registratie is namelijk 10 jaar lang geldig dus indien je binnen de 10 jaar wilt uitbreiden, is dit geen slecht idee.

Wat is mijn handel?

Daarnaast is het belangrijk om je af te vragen in wat je handel voert. Is dit enkel in in één categorie of zijn er meerdere categorieën? Ook al voer je maar een klein beetje handel in een bepaalde categorie, toch is het belangrijk dit te registreren. Indien je dit namelijk niet doet, kan je in conflict komen met een ander bedrijf die dezelfde merknaam heeft en handel voert in dezelfde categorie. Er komt dus heel wat meer bij kijken dan je zou denken. Externe hulp zoeken is daarom geen slecht idee. Verschillende bedrijven, zoals https://www.merknaamregistreren.be/,  bieden online services aan om je hierbij te helpen.