Zakelijke tips

Tips en meer!

Een transportband, ideaal in uw bedrijf

Heb je een grote hoeveelheid producten die vervoerd moeten worden? Dan kun je hier wellicht wat hulp bij gebruiken. Een transportband kopen kan hierbij een prima oplossing zijn om producten van de magazijnstelling naar elders te verplaatsen. Transportbanden zijn namelijk een veel gebruikt hulpmiddel in de industrie en landbouw. We geven in dit artikel een aantal tips waar je op moet letten bij het kopen van een transportband.

Nieuwe of gebruikte transportband?

Bij het kopen van een transportband kun je een overweging maken tussen een gloednieuwe transportband en een tweedehands transportband. Bij een gebruikte transportband ben je uiteraard verzekerd van dezelfde kwaliteit, alleen zal de levensduur van een transportband van kortere duur zijn. Alvorens een tweedehands transportband weer in de verkoop gaat wordt deze eerst uitvoerig gecontroleerd en worden onderdelen vervangen waar nodig.

Keuze voor het juist merk

Naast het kiezen tussen een nieuwe transportband en een tweedehands transportband is de merkkeuze ook nog van invloed. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe transportband zullen niet alle leveranciers alle merken hebben. Bij de grotere leveranciers kan dit overigens wel. Op het gebied van transportbanden zijn veel grote merken. Wanneer je niet precies weet welk merk het meest geschikt is voor jou, dan kun je advies vragen bij de leverancier over het meest geschikte merk. De leverancier kan dan op basis van je wensen en budget een gepast advies geven over een merk en type transportband voor jouw klus.

Huren of kopen van een transportband

Hoewel dit niet bij alle leveranciers mogelijk is, zijn er ook leveranciers waar de mogelijkheid is om te huren. Vooral wanneer er een klus is die op de korte termijn moet worden uitgevoerd, dan kan het huren van een transportband zeer interessant zijn. Het kan de klus versnellen. Moet de transportband vaker gebruikt worden, omdat het de vaste bedrijfsactiviteiten kan versnellen dan is het voordeliger om de transportband te kopen.