Zakelijke tips

Tips en meer!

Een bedrijfspand kopen in Almere doe je zo

Het kopen van een bedrijfspand is voor velen een hele opgave. En dit is helemaal niet gek, want er zijn natuurlijk heel erg veel dingen waar je rekening mee moet houden, als je dit van plan bent. De zoektocht verloopt ook anders per regio of plaats. Zo is een bedrijfspand kopen in Almere heel anders dan bijvoorbeeld in Tilburg. 

Dit is waarom het is aan te raden om een aantal zaken op een rijtje te hebben, voordat je je waagt aan de koop van een bedrijfspand. Je zult natuurlijk vaak voor verrassingen staan tijdens dit proces, maar je wilt natuurlijk zo min mogelijk tegenvallers ervaren. En daar kan ik meehelpen! 

Dus ben je benieuwd naar hoe je het best aan een bedrijfspand kan komen? Of ben je juist benieuwd waarom het kopen van zo’n pand voordelen biedt? Schroom dan zeker niet om verder te lezen!

Zorg ervoor dat je een concreet plan hebt

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is goed om te weten dat je een concreet plan moet hebben, voordat je een bedrijfspand gaat kopen. Wat zijn precies jouw wensen? En wat zijn de redenen dat je een bedrijfspand gaat kopen? Eindeloos scrollen op Pinterest voor inspiratie gaat er niet voor zorgen dat je het juiste pand vindt. Maar wat moet je dan wel doen? Dit zijn zaken waar je onder andere rekening mee moet houden, als je gaat kijken naar een pand:

  1. Hoe lang wil je gebruikmaken van dit pand? Ben je van plan om binnen 5 jaar te verhuizen? Of wil je voor een lange tijd gebruik maken van de plek? Denk hierover na en houd in je achterhoofd of dit hand in hand gaat met de groei van je bedrijf. 
  2. Bekijk de ontwikkelingen in de markt. We leven in een moderne tijd, waardoor zaken steeds veranderen en ook innoveren. Dit soort zaken kunnen van invloed zijn op het pand dat je wilt kopen. Ga bijvoorbeeld na hoe de huisvesting er mogelijk over 5 tot 10 jaar uit zal zien. 
  3. Check de regelgeving goed na. Bekijk bestemmingsplannen, welke vergunningen je moet aanvragen en wat de concurrentieregels zijn. Dit is cruciaal om te weten, voordat je je ergens vestigt.

Kopen levert je wat op 

Het kan zomaar zo zijn dat je nog niet zeker weet of je wilt huren of kopen. In principe is het aan te raden om te kopen, omdat het maar oplevert! Het is een grote investering, maar dat weet je van tevoren. Wanneer je koopt, moet je binnen een aantal jaar hypotheek aflossen, wat je in het begin zal merken aan de kasstroom. Maar uiteindelijk is het kopen van een pand meer waard. Het is immers een lange termijn investering. 

Daarbij is het handig om een expert in te schakelen op het gebied van huisvesting, zodat het voor jou concreet wordt wat het kopen van een bedrijfspand jou zal opleveren. Dit biedt overzicht en zorgt ervoor dat je meer zekerheid hebt over je financiële keuze.