Zakelijke tips

Tips en meer!

De voordelen horeca kassa systemen

Bedrijven gebruiken elektronische kassa’s om verkooptransacties te verwerken en te registreren. Afhankelijk van de kwaliteit van het model dat u kiest, kan uw bedrijf een kasregister meestal 10 jaar of langer gebruiken voordat u een nieuw moet kopen. Hoewel het gebruik van elektronische kassa’s voor- en nadelen heeft, zijn zelfs minder dure modellen uitgerust om aan de fundamentele behoeften van een kleine onderneming te voldoen.

De aankoop van een elektronisch kasregister

Voor kleine bedrijven die net van start gaan, is de aankoop van een traditioneel elektronisch kassasysteem vaak een betaalbaardere investering dan een point-of-salessysteem. Zelfs als u met een goedkoop model begint, kunt u later altijd upgraden naar meer superieure apparatuur als uw bedrijf groeit. Als u voor de eerste keer een elektronisch kasregister aanschaft, zorg er dan voor dat het de geheugencapaciteit heeft om aan uw zakelijke behoeften te voldoen. Geavanceerde kassamodellen in het hogere prijssegment beschikken over functies die een complexere administratie en de opslag van meer gegevens mogelijk maken.

Voordelen

Elektronische kassa’s bieden bedrijven tal van voordelen, zoals het bijhouden van klanttransacties en het versnellen van de kassatijd. De meeste modellen zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden toch een nauwkeurige registratie. De basismodellen omvatten het toetsenbord, het display en de printer. Zelfs goedkope kassa’s hebben functies voor het registreren van de verkoop, het berekenen van wisselgeld, het opzoeken van prijzen en het afdrukken van kassabonnen.

Tip: https://untill.nl/producten/kassasystemen-horeca/

 Over het algemeen bevatten elektronische kassa’s software in de basisprijs waarmee u de juiste omzetbelasting in rekening kunt brengen, rapporten kunt opstellen en verkopen per werknemer kunt identificeren. Voor de meer geavanceerde opties moet u vaak een apart softwareprogramma aanschaffen, afhankelijk van het type administratie dat uw bedrijf bijhoudt. Veiligheid is een ander voordeel. De kassalade van een elektronisch kasregister wordt automatisch vergrendeld, zodat alleen bevoegde gebruikers met een wachtwoord kunnen inloggen.

Nadelen

Hoewel elektronische kassa’s relatief eenvoudig in het gebruik zijn, vergen ze enige training in de bediening. Er zijn verschillende modellen, zodat u vaak een nieuwe kassa moet leren bedienen, zelfs als u al ervaring hebt met het werken met kassa’s. De instructies voor het bedienen van een kassa kunnen verschillen, afhankelijk van het model dat u koopt en het soort invoer dat u op de machine kunt doen.

Kassa’s verschillen ook in mechanische kenmerken, zoals het aantal toetsen en het type ingebouwde printer. Een ander nadeel van elektronische kassa’s is dat u gegevens kunt verliezen als de machine defect raakt of dat u tijdens stroomuitval uw productiviteit op de werkplek kunt verliezen.

POS-systemen

Vergeleken met de kosten van een elektronisch kasregister kan een kassasysteem veel duurder zijn, maar het kan de investering waard zijn als u een systeem vindt dat is afgestemd op de behoeften van uw bedrijf. Retail POS-systemen zijn ontworpen voor kleine en grote bedrijven die actief zijn in verschillende soorten industrieën.

Uitgelicht: https://untill.nl/pos-systeem-horeca/

De totale kosten van een POS systeem omvatten de kosten van de softwarelicentie voor elke gebruiker naast de kosten van een POS terminal, kassalade, scanner, kaartlezer en printer voor elk werkstation dat u installeert. Voeg daarbij de optionele kosten van uitgebreide garanties, die een waardevolle uitgave kunnen zijn om uw investering te beschermen. Ondanks de kosten, als uw bedrijf groeit, kan een POS systeem helpen de productiviteit te verbeteren, waardoor uw winstgevendheid toeneemt.