Zakelijke tips

Tips en meer!

De Vijf vereisten aan Corporate Mobile Management

Bijna zeventig procent van de werknemers utiliseert mobile smartphones op het werk. Datgene laat zien hoe nodig het is om mobile workforce bijzonder goed te beheren.

Wat is voor dit de mooiste regeling?  Mobiele devices en het laten managen van apps maken de werknemers productiever en leveren geld op. Bovendien zorgt een goede oplossing voor Enterprise Mobility Management (EMM) voor optimalisatie van bedrijfsprocessen die mobility raken, waardoor de productiviteit nog verder zal toenemen. Maar tegelijkertijd leidt een ongecontroleerde instroom van apparaten en applicaties tot grote beveiligingsrisico’s.

Waar moet je bij de keuze voor een EMM-pakket op letten? Hieronder staan Vijf vereisten om in ogenschouw te nemen:network-virtual

1. Hoe compleet is de EMM solution?

Een EMM product biedt niet alleen kansen voor mobile device management (MDM) om apparaten te beveiligen en te beheren, maar laat organisaties ook (bedrijfs)apps uitrollen, beheren en beschermen via mobiel applicatiemanagement (MAM).

2. Hoe volwassen is het EMM pakket?

Hoewel de algehele EMM markt nog als jong en onderontwikkeld beschouwt – dit betekent dat er nog aanzienlijk veel ruimte is voor ontwikkeling – onderscheidt het wel verschillende volwassenheidsniveaus. EMM betreft ondertussen mainstream en deel van breder IT-servicemanagement. Dit houdt in dat een volwassen EMM-oplossing binnen een overkoepelende beheerconsole te beheren is.Stopping-Zero-Day-Exploits--For-Dummies_620x120

3. Hoe gemakkelijk is het EMM pakket uit te breiden?

Bedrijven die voor een EMM oplossing kiezen. Ze willen graag natuurlijk zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn gedurende de uitrol fase. Er zijn flinke uiteenlopende verschillen tussen de diverse aanbieders. Dit vergt om een brede inzet van verschillende beleidsregels en tools en dus om een goede regeling.

4. Schaalbaarheid van het pakket?

Nu al vertelt Ovum dat zeker zeventig procent van de zakelijke arbeiders privé telefoons inzet voor het werk, alleen de verwachting is dat dit nog verder gaat ontwikkelen. Ook het aantal  apparaten per persoon groeit. In 2020 draagt de doorsnee persoon zowaar  vier of iets meer met het web gekoppelde apparaten bij zich, zo zei Strategy Analytics pas nog.

5. Reputatie leverancier

Hoewel een paar Mobile Applications bedrijven inmiddels een goede naam heeft opgebouwd, zijn er aanzienlijk veel wat spelers die pas onlangs komen kijken en nog geen of bijzonder niet veel zaken kunnen laten zien. Kijk daarom goed naar de goede naam van de onderneming en naar de industrieën waarin men cliënten bedienen, alvorens ze aan de slag gaan met Mobile Enterprise Analytics Application Management.mobile-sec