Zakelijke tips

Tips en meer!

De toekomst van transport & logistiek

Tien jaar geleden spraken logistieke trends over het wagen in e-commerce, de opkomende magazijn- en transportbeheersystemen, en het toevoegen van waardediensten zoals verpakking, retourlogistiek en backhauling, omdat deze allemaal nodig waren om concurrerend te blijven in de branche. Momenteel is al het bovenstaande een realiteit in de werking van de grootste logistieke bedrijven. Deze problemen met het transformeren van de toeleveringsketen zijn ook gebruikt in het magazijnbeheer, van het bewaken van de voorraad tot productselectie. In die zin zijn de belangrijkste magazijnfactoren voor de komende jaren nauwkeurigheid, ons aanpassingsvermogen (de mogelijkheid om een ​​breed assortiment aan bestellingen af ​​te handelen) en ons reactievermogen (de tijd die het kost om een ​​bestelling te bezorgen).

Veranderingen binnen transport & logistiek

De huidige veranderingen in het gedrag van consumenten zijn slechts een indicatie van hoe maatwerk, snelheid en omnichannel-handel binnenkort zullen toenemen, waardoor de implementatie van technologische ontwikkelingen zoals voorspellende analyse, kunstmatige intelligentie, machine learning, het internet der dingen, autorijden, robotica, meertalige spraakbesturing en 3D-printen. Wat magazijnen betreft, we verwachten dat deze zich in de buurt van klanten zullen bevinden; dat wil zeggen, binnen de grenzen van steden om snellere leveringen te garanderen. De belangrijkste zorg voor deze trend is de beperkte ruimte en de kosten van onroerend goed, maar dit zou kunnen worden opgelost met compacte en gedeelde magazijnen en beperkte voorraden aangevuld met 3D-printen. Transport

Kenmerken van toekomstige magazijnen binnen de transport & logistiek

1. Real-time monitoring van inventaris: implementatie van technologieën om de efficiëntie te verhogen die inventarisgegevens in realtime uitzenden.

2, Hyperconnected platforms: operatieve systemen op basis van matrices die nieuwe tools zoals streepjescodes combineren. Door deze systemen aan elkaar te koppelen, kunnen we sneller beslissingen nemen en uitvoeren.

3. Verbonden vorkheftrucks: het internet der dingen verbindt deze kranen met het Enterprise Resource Planning-systeem (ERP) en met de apparaten van werknemers, wat resulteert in een hogere productiviteit. Momenteel beginnen sommige vorkheftrucks alternatieve brandstoffen en energiezuinige motoren te gebruiken om de kosten te verlagen en onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

4. Hogere plafonds: De gebruikelijke magazijnhoogte van 6 meter loopt op tot 12 meter om de geautomatiseerde ophalingstechnologie te accommoderen die nodig is om zonder problemen hoge schappen te bereiken.

5. Snelheid van verzamelen: tools zoals meertalige spraakbesturing, die taalbarrières wegnemen, augmented reality en robots brengen een revolutie teweeg in de praktijken van het verzamelen, waardoor de taken efficiënter en sneller worden.

6. Duurzame alternatieven: energiebronnen optimaliseren door gebruik te maken van zonnepanelen, LED-verlichting, kouddaksystemen, thermische ramen en andere ecologische materialen.

7. Ontwerp gericht op personeel: de innovaties op het gebied van magazijntechnologieën gaan ook hand in hand met de kwaliteit van leven van medewerkers, het tegengaan van arbeidstekorten, personeelsverloop en risico’s in de faciliteiten. Enkele van deze innovaties zijn efficiënte verlichting, luchtkwaliteitssensoren en temperatuurregelaars.

8. Mobiele opslag: flexibiliteit om goederen op te slaan in vrachtwagens of andere soorten voertuigen als aanvulling op meer traditionele opties.

9. Hellende vloeren: hoewel de meeste magazijnen volledig vlakke vloeren nodig hebben om producten met robots te verzamelen, beginnen hellende vloeren ze te vervangen om orders efficiënt in en uit te kunnen verplaatsen.