Zakelijke tips

Tips en meer!

Bedrijfsafval organiseren in 2023 doe je zo 

rolcontainer voor je bedrijfsafval

In 2023 ziet de wereld er anders uit. We hebben ein-de-lijk ingezien hoe belangrijk het is om voor onze planeet en haar beperkte hulpbronnen te zorgen. Als gevolg daarvan hebben we grote vooruitgang geboekt bij het verminderen, hergebruiken en recyclen. Er is echter nog meer werk aan de winkel. Hier volgen enkele tips voor het organiseren van bedrijfsafval, zodat je bedrijf zo duurzaam mogelijk kan zijn. Laten we beginnen! 

Verminderen hoeveelheid afval

De eerste stap is het verminderen van de hoeveelheid afval die je bedrijf produceert. Dit kun je doen door beleid in te voeren zoals het gebruik van gerecycled papier en het aanmoedigen van werknemers om waar mogelijk digitale, in plaats van papieren kopieën te gebruiken. Je moet ook nadenken over manieren om verpakkingen te verminderen of over te schakelen op verpakkingen die gemakkelijker te recyclen zijn. En zorg ook voor een rolcontainer voor je bedrijfsafval waarbij je alles netjes kunt scheiden. 

Hergebruiken

De volgende stap is hergebruiken wat je kunt. Bedrijfsafval bevat verschillende materialen zoals verpakkingen, kantoorbenodigdheden, meubels en elektronica. Hoewel een deel van dit afval kan worden gerecycled, belandt een groot deel op de stortplaats. Zonde! Er zijn echter veel manieren om bedrijfsafval te hergebruiken in plaats van het weg te gooien. Zo kunnen oude transport pallets worden hergebruikt als rekken of plantenbakken. Kartonnen dozen kunnen worden gebruikt voor opslag of als kinderspeelgoed. En kantoorbenodigdheden die niet meer nodig zijn, kunnen gedoneerd worden aan scholen. Door creatief te denken kunnen we commercieel afval een nieuw leven geven en onze impact op het milieu verminderen.

Recyclen

Last but not least! Recycling is een van de gemakkelijkste en meest effectieve manieren om bedrijfsafval te verminderen. Met een beetje planning kunnen de meeste bedrijven gemakkelijk papier, plastic, glas, metaal en elektronica recyclen. Het scheiden van bedrijfsafval is daarbij een eerste belangrijke stap. Gerecyclede materialen kunnen worden gebruikt om nieuwe producten te maken. Het beste van alles is dat recycling meestal gratis of goedkoop is. Veel steden en gemeenten bieden gratis recycling programma’s voor bedrijven, en veel particuliere bedrijven halen tegen betaling recyclebare materialen op. Bovendien geven veel fabrikanten korting op producten die gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Recycling is dus goed voor het milieu en voor je bedrijfsportemonnee! Dit zal niet alleen helpen om onze planeet te redden, maar het zal je bedrijf op de lange termijn ook geld besparen. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog!