Zakelijke tips

Tips en meer!

5 tips voor een uniek logo ontwerp

logo ontwerp tips

Een van de belangrijkste onderdelen van het huisstijl ontwerp van bedrijven is het logo. Waaraan voldoet een goed logo? Op welke manier voorkom je dat een consument jouw logo aanziet voor die van een concurrent? Dit artikel geeft je vijf handige tips, die je helpen om tot een uniek logo te komen. Het kan verstandig zijn om een professionele vormgever in te schakelen voor het ontwerp van een logo. 

#1: maak het logo niet te generiek

Om tot een uniek logo te komen, is het allereerst belangrijk om je te ontwerpen logo niet te generiek te maken. Denk bijvoorbeeld aan een schildersbedrijf met een kwast, of een logo met een klassiek dikgedrukt zwart lettertype met enkel de naam van een bedrijf. Het maakt het voor consumenten lastiger om je logo te herkennen. 

#2: zorg dat het logo tijdloos is

Hoewel een logo uniek moet zijn, is het belangrijk om deze tijdloos te maken. Pas je logo dus niet aan op trends die nu spelen! Het is voor een consument verwarrend als het logo regelmatig verandert. 

#3: speel met kleuren in je logo

Een uniek logo creëer je onder meer door te spelen met kleuren. Kies een keer niet voor zwart, maar ga bijvoorbeeld voor donkerblauw. Bij de keuze voor een kleur is het belangrijk om te letten op de betekenis hiervan. Blauw straalt autoriteit uit, terwijl oranje juist speels van aard is. Kleuren moeten passen bij je doelgroep. 

#4: wees creatief met lettertypes

Niet alleen kleuren moeten je doelgroep aanspreken. Ook het lettertype in je logo moet passen bij jouw klanten. Zoals al bij het eerste punt genoemd is, wil je dat het lettertype opvalt. Kies niet voor de standaardopties! 

#5: houd symbolen buiten het ontwerp

Tot slot is het raadzaam om de kwast uit het logo van een schilder te houden, evenals het symbool van een kies in het logo van de tandarts. Dergelijke symbolen maken je logo al snel te generiek.

Wil je goedkoop een logo laten ontwerpen door een professional? Dan ben je bij 15eurologos.nl aan het juiste adres. Bekijk ons portfolio en laat een uniek logo ontwerpen!