Zakelijke tips

Tips en meer!

Zakelijk glasvezel gebruiken: nu en in de toekomst

Het zal je niet ontgaan zijn: glasvezel. Een relatief nieuwe en supersnelle manier van internetten en films en downloaden. Steeds meer huishoudens in Nederland maken er al gebruik van en dit aantal zal in de toekomst alleen nog maar toenemen. Dit is niet gek, want wie wil er nou niet net zo snel als het licht kunnen internetten en tv kijken? Maar hoe werkt het nou precies? En wat zijn de voordelen? Lees gauw verder om daar achter te komen!

Hoe glasvezel werkt

Eigenlijk is het heel simpel. Ten eerste bestaat glasvezel uit twee samengesmolten soorten glas die net zo dun als een haar zijn. De informatie die nodig is om te internetten, te bellen of om tv te kijken wordt via laserlicht verstuurd en opgevangen door het glasvezel. Dit laserlicht gaat steeds aan en uit – met een enorme snelheid. Hoe sneller dit aan- en uitschakelen gaat, hoe sneller de informatie wordt verstuurd en hoe sneller jouw internet en tv is. Glasvezel kan je zowel thuis privé gebruiken, als op het werk. Zakelijk glasvezel aansluiten gebeurt dan dus ook steeds vaker, omdat het erg snel internet aanbiedt en hieruit veel profijt kan worden gehaald.

Het nut nu

Met name voor bedrijven die met veel data werken, biedt zakelijk glasvezel veel voordelen. Bijvoorbeeld voor organisaties die veel bestanden delen via de cloud. Een snelle downloadsnelheid is dan niet alleen belangrijk, maar ook een snelle uploadsnelheid. Je wilt immers niet onnodig lang bezig zijn met down- en uploaden. Dit wordt voorkomen met zakelijk glasvezel, aangezien het internet dan snel gaat. Daarnaast is glasvezel ook uitmuntend voor videovergaderingen. Het afgelopen jaar hebben we ongetwijfeld allemaal wel eens moeten videobellen en hebben we ervaren dat niets irritanter is dan haperend beeld en geluid. Dit is dan dus ook niet het geval met glasvezel. Door een snelle en breedbandige verbinding naar alle ontvangers zal de vergadering soepel verlopen.

Glasvezel in de toekomst

In de toekomst zullen particulieren maar ook bedrijven meer zakelijk glasvezel gaan werken. Dit zal noodzakelijk zijn, omdat er na de coronacrisis alsnog veel thuis gewerkt zal blijven en steeds meer organisaties met grotere datapakketten werken. Glasvezel zorgt er dan dus voor dat dit alsnog op rolletjes verloopt. Benieuwd naar meer informatie over zakelijk glasvezel? Kijk voor meer informatie en tips op http://www.zakelijk-glasvezel.nl.