Zakelijke tips

Tips en meer!

Werken naast mijn studie

Goeiedag iedereen. Ik ben net begonnen aan het 2e jaar van mijn duale studie aan de Hogeschool Utrecht. Ik wil graag de mogelijkheid hebben om op het moment dat ik aan mijn derde jaar begin op kamers te gaan wonen. Dit brengt veel kosten met zich mee, vandaar dat ik momenteel werk naast mijn studie. Het is momenteel nog erg lastig om een baan te vinden binnen het vakgebied waarvoor ik studeer. Ik werk daarom momenteel nog in de bouw, bij het bedrijf van een kennis. Het is zeker geen slechte bron van inkomsten maar het is ook zeker geen werk waar ik elke dag met plezier mijn veiligheidsschoenen voor aantrek.

Het werk in de bouw doet mij wel beseffen waarom ik de keuze heb gemaakt om te studeren. Ik zou namelijk graag werk doen dat ik echt leuk vind. Het werk in de bouw is ook zeer belastend voor mijn lichaam waardoor ik ook geen toekomst in de bouw voor mezelf zie weggelegd. Het zijn voornamelijk mijn geweldige collega’s die ervoor zorgen dat ik elke werkdag weer doorkom. Ik weet vrijwel zeker dat ik het zonder hun niet lang vol gehouden zou hebben. Ik kijk momenteel erg uit naar de dag dat ik mijn opleiding voltooi zodat ik op zoek kan gaan naar een baan die echt bij me past.

4

 

Ik heb inmiddels al genoeg gespaard om een tijdje op kamers te gaan wonen. Het is echter wel nodig dat ik nog verder werk als ik op kamers wil blijven wonen tot de voltooiing van mijn studie. Ik zal daarom in de bouw blijven werken zolang het nog geen negatieve gevolgen heeft op mijn studieresultaten. Het is nog even hard doorwerken en goed studeren en dan kan ik hopelijk over een paar jaar gaan werken binnen een vakgebied dat me echt aanspreekt.