Zakelijke tips

Tips en meer!

Koffie is een term dat iedereen wel kent. Koffie maakt je in de ochtend, bakje koffie op het werk voordat je begint, een lekker drankje voor na het avond eten en is vooral een drankje om je wakker te houden gedurende de dag.

Als je net begint met koffie drinken is bijna elke koffie wel goed. Als je eenmaal vaker koffiedrinkt en ook verschillende begin je steeds meer te merken wat je nou lekker vindt en vooral welke koffie van goede kwaliteit is. De kwaliteit van de koffiebonen is erg belangrijk.

Je hoort altijd dat de maling van de bonen nog belangrijker is. Je kan bijvoorbeeld niet dezelfde gemalen koffiebonen gebruiken voor koffie en espresso.

Het heeft allemaal te maken met de extractie.

De betekenis van het woord extractie is:

“Extractie is een handeling waarbij men stoffen afzondert uit een bepaald materiaal en deze overbrengt naar een andere fase. Extractie in de koffie betekent dat we smaken en aroma’s van de koffieboon onttrekken door middel van vloeistof”

Extractie heeft alles te maken met de maalgraad van de boon, de temperatuur, de hoeveelheid van het water en de tijd dat deze twee met elkaar in aanraking zijn.

Dus het hebben van een mooie koffiemachine is erg belangrijk maar hoe de bonen gemaald zijn en voor welke koffie je ze gebruikt is de echte reden achter een lekkere koffie.

Uiteindelijk als je een echte koffiedrinker wordt met veel ervaring van verschillende soorten koffie, is het hebben van een professionele koffiemachine echt een pre.