Zakelijke tips

Tips en meer!

top staking coins

top staking coins

Elke crypto liefhebber heeft er wel van gehoord, of zal er van horen: staking. Alle moderne munten hebben staking, of gaan staking aanbieden in de nabije toekomst. Wat is staking precies en wat zijn de top staking coins?

Wat is staking?

Staking betekent dat je een ‘stake’, aandeel, in transacties zorg je met je munten dat een bepaalde transactie plaats kan vinden, als onderpand. Daardoor wordt de liquiditeit vergroot. Hiervoor krijg je beloond.

We kennen allemaal de blockchain die werkt via een proof of work. Een bitcoin miner moet een bepaald aantal berekeningen hebben uitgevoerd om een bitcoin token te verdienen. Dit kost behoorlijk veel berekeningen en dus energie.

Reden dat er steeds meer kritiek kwam op mining en het proof of work type blockchain dat dit vereist. Daarom is er nu een milieuvriendelijker type blockchain dat werkt met behulp van de proof of stake. De proof of stake blockchain en het proof of stake principe komt hierop neer. Bij een crypto die staking ondersteunt, dus met een proof of stake blockchain, kan je (een deel van) je cryptomunten staken. Deze worden dan ondergebracht bij een node, waar crypto’s gemined worden. De opbrengst van de mining operatie wordt dan verdeeld onder de stakers.

Vindt de rest van het netwerk dat het knooppunt niet eerlijk is, dan worden de munten die gestaked zijn, verbeurd verklaard. Op die manier worden miners ontmoedigd om de boel te bedriegen. 

top staking coins

Wat zijn de top staking coins?

Bij staking zet je je crypto’s voor langere tijd weg. Dat is een risico. Stablecoins zoals Tether leveren 3,5% per jaar op, en zijn relatief safe. Ze zijn namelijk verbonden aan een bestaande valuta. Maar hebben als nadeel dat ze verbonden zijn aan de Amerikaanse dollar. Voor beleggers in de eurozone, zoals Nederlanders, is dat een extra risico. De dollar kan immers dalen. Er zijn ook top staking coins die puur crypto zijn. Hierbij loop je natuurlijk risico op waardeveranderingen van de crypto. Dan kan je bijvoorbeeld denken aan het experimentele staking platform van Ethereum, of staken in een altcoin als Polkadot of Solana. Welke de beste zijn? In het artikel top staking coins vind je de beste staking coins. Zoek je meer informatie over staking, crypto en andere financiële zaken? Bezoek dan Bankr, dé financiële vraagbaak van Nederland.