Zakelijke tips

Tips en meer!

Krijg je droomjob door assessment training

Heb je al dé droomjob voor ogen? Is dit in een groot (inter)nationaal bedrijf met een langdurig sollicitatieproces vol interviews en assessments? Wel, dan is het misschien geen slecht idee om jezelf al voor te bereiden op deze assessments. Elk bedrijf gebruikt deze assessments om je persoonlijkheid en logisch denken kritisch te meten. Indien een bedrijf namelijk voor een bepaalde positie zeer veel kandidaten heeft, kan het niet met elke kandidaat zeer veel gesprekken afleggen en dus veel tijd in het interview proces steken om hen daarna niet aan te nemen. Selor testen kan de druk en tijd die HR en het management in de recruiting heeft zo sterk verminderen.

Elke bedrijf is anders

Hoe groter en ingewikkelder het bedrijf is, hoe moeilijker de assessments zijn. Deze bedrijven zijn namelijk zeer kritisch voor hun werknemers en willen enkel de beste mensen voor de job. Grote bedrijven zijn namelijk zeer populair waardoor er veel mensen interesse hebben om in zo’n bedrijf te werken en dus massaal solliciteren. Een moeilijkere assessment test scheidt het kaf van het koren. Indien jijzelf toch zeer graag in zo’n groot bedrijf wilt werken, kan ik je enkel maar aanraden je voor te bereiden op deze assessments. Online bestaan er verschillende gratis, maar ook betalende, tests die je kan afleggen om zo al een feeling te krijgen van wat er van je verwacht wordt.

Bereid je optimaal voor

Online capaciteitentest maak je online en legt verschillende vraagstukken aan je voor. De meeste logische tests bestaan uit raadseltjes waarbij je de laatste figuur moet raden. Ook bestaan er veel tests met vraagstukken waarbij je getest wordt op begrijpend lezen en hoe snel je de belangrijkste informatie absorbeert. Bijna alle tests zijn op tijd. Dit is om je prestaties onder druk te meten en zo te analyseren of je goed overweg kan met stress. Deze tests zijn ook gebaseerd op verschillende psychologische theorieën waardoor alle kleine dingen in een test een grote betekenis hebben. Veel en regelmatig oefenen kan dus enkel maar helpen. Veel succes!