Zakelijke tips

Tips en meer!

Investeren in je personeel betaald zich altijd uit

Ergonomische bureaustoelen

Zo nu en dan komt het voor dat je bedrijfje een goede omzet draait en dat er wat geld over blijkt. Nu is natuurlijk de vraag wat je ermee gaat doen? Winstuitkering zou iedereen natuurlijk blij maken, maar het liefst zou je het geld investeren in je onderneming om zo de groei te versnellen. Een mooie tussenweg bestaat gelukkig! Je kan het geld gebruiken om te investeren in je personeel. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van wat spullen die de werkplekken van jouw werknemers echt zullen upgraden. Een voorbeeld hiervan is het vervangen van de werktafel door een zit sta bureau.

Een groeiend probleem voorkomen

Pijn door lange uren aan een bureau te zitten komt steeds vaker voor. Dit is uiteraard iets wat je wilt voorkomen bij jouw bedrijf. Pijn door werken zorgt ervoor dat personeel jouw bedrijf associeert met vervelende ervaringen en zo het werkplezier verliest. Dit komt hun prestaties en de sfeer op het werk niet ten goede. Daarom is het belangrijk om attent te zijn en deze problemen te voorkomen. Een zit sta bureau is een in hoogte verstelbaar bureau. Men kan wisselen tussen zitten en staan wat pijn in de rug en schouders voorkomt.  Zit sta bureaus zijn er in elektrische en mechanische uitvoering. De een wordt bedient met een knopje terwijl de ander verstelt kan worden met een slinger.

De oorzaak aanpakken vanaf het begin

De pijntjes die hier beschreven worden komen voort uit het lange zitten. Is er dan werkelijk niets te doen tegen de problemen die te lang zitten veroorzaakt? Gelukkig wel. Een dergelijke oplossing is de 24uurs stoel. Een 24uurs stoel is een stoel die ontworpen is om de gebruiker maximaal te ondersteunen tijdens het zitten. Daarbij wordt de optimale ergonomische houding in gedachte gehouden. Hierdoor is het mogelijk om veel langere uren te blijven zitten zonder daar last van te hebben. 24 uur is echter nog steeds niet slim om zittend door te brengen. Neem daarom altijd na een lange periode een looppauze om je benen te strekken.