Zakelijke tips

Tips en meer!

Hoe kies je de beste accountant?

Ieder bedrijf, groot of klein, heeft een accountant nodig. Een goed-opgeleid en gespecialiseerd iemand die zich bezig houdt met de financiën, zoals inkomsten, belastingaangiftes, maar natuurlijk ook uitgaven. Maar hoe weet je nou of de juiste accountant aan je zij hebt staan? Om daar achter te komen, ben je aan het juiste adres. In deze blog leggen we namelijk uit hoe je het beste een accountant kan uitkiezen en waar je specifiek op moet letten.

Accountant of boekhouder

Twee begrippen die erg op elkaar lijken qua werkzaamheden en taken, maar er zit wel degelijk een groot verschil tussen die twee. Een accountant is een opgeleid persoon met een beschermd beroep. Zij hebben dus alle benodigde kennis opgedaan tijdens een opleiding. Daarentegen mag iedereen zich boekhouder noemen. Zij hebben niet officieel alle kennis opgedaan en hebben geen officieel diploma, maar verrichten tot zekere hoogte wel hetzelfde werk. Beide kunnen dus dezelfde kennis en kwaliteit leveren, maar bij een accountant ben je er wel meer verzekerd van. Daarnaast is een accountant ook een stuk duurder dan een boekhouder. Ga bij jezelf na wat je budget is en wat jij belangrijk vindt.

Een accountant die begrijpt wat hij zegt

Niets is irritanter dan het niet kunnen volgen van een belangrijk gesprek omdat iemand allemaal vakjargon erbij pakt. Gebruikt een accountant allemaal moeilijke termen en kan je het niet volgen? Vraag hem dan of-ie het even rustig wilt uitleggen in simpele taal. Lukt het hem dat? Goed! Hij weet dan dus waar hij over praat en kan jou goed adviseren. Lukt het hem niet? Dan is niet de juiste adviseur.

Voer meerdere gesprekken

De juiste accountant uitkiezen doe je niet over één nacht ijs. Ga eerst met hem in gesprek, maak kennis en bespreek praktische zaken. Nodig daarnaast ook andere accountants uit. Een accountant in Arnhem, Den Haag, Amsterdam of andere grote steden vind je gemakkelijk, aangezien er veel verschillende kantoren zijn. Doe dus eerst wat onderzoek en nodig er daarna een aantal uit. Voel je met iemand de juiste klik? Fijn, dan heb je de juiste accountant gevonden die bij jou past!

Ga voor meer informatie naar de website van BVR Advies.