Zakelijke tips

Tips en meer!

Functieomschrijving salesmedewerker

Lijkt een baan in de commerciële sector je wel iets? De hele dag bezig zijn met sales en hoe je bedrijf het beste gepresenteerd kan worden op de markt? Dan is de functie van salesmedewerker wel iets voor jou. Als salesmedewerker ben je hét aanspreekpunt binnen het bedrijf als het gaat om de commerciële kant van het bedrijf. Dit is een pittige klus waar je goed voor in je schoenen moet staan en moet weten wat er van je verwacht wordt. De functieomschrijving salesmedewerker is daarom ook breed en dient op de juiste manier ingevuld te worden. Door Fabius weet je wat je te wachten staat als je aan de slag wilt gaan in dit vakgebied.

De belangrijke schakel tussen klant en leverancier

Als salesmedewerker zitten er bepaalde taken en eisen in je functieomschrijving. Je dient als schakel tussen verschillende groepen mensen, van je collega’s op kantoor en in de buitendienst tot leveranciers en niet te vergeten je klanten. Het is dus belangrijk dat je weet wat je doet en hoe je dit moet doen. Onder de functieomschrijving salesmedewerker vallen onder andere het adviseren van klanten, offertes opstellen, commerciële gesprekken uitvoeren, goede serviceafhandeling en hulp bieden aan verkoop- en marketingacties. Je krijgt in deze functie veel te maken met administratieve en logistieke aspecten, die je dan door moet kunnen vertalen naar je eigen afdeling. Daarbij is het ook belangrijk dat je over enige kennis beschikt op het gebied van computerprogramma’s als Word en Excel en dat je goed Nederlands kunt communiceren, zowel schriftelijk als mondeling.

Beter worden in je taken

Wil je nu wat meer ervaring opdoen op het gebied van de taken die in je functieomschrijving staan? Volg dan een opleiding of cursus bij Fabius, waar er met het oog op je (toekomstige) werkplek wordt gekeken hoe jij meer bekwaam wordt in de eisen van je beroep. Inschrijven kan elk moment van het jaar en de opleiding is eenvoudig te combineren met je werk, zodat je werkende wijs je leerstof in de praktijk al kunt uitvoeren en je sneller aan de slag bent in jouw droomsector.

Meer verhalen