Zakelijke tips

Tips en meer!

Een duurzaam kantoor

Het is geen geheim dat we als samenleving meer moeten doen om klimaatverandering zoveel mogelijk tegen te gaan en te beperken, aangezien de gevolgen desastreus kunnen zijn. Iedereen moet zijn steentje bijdragen, zowel huishoudens als grote en kleine bedrijven. Bijvoorbeeld door elektrisch te gaan rijden, minder vlees te eten en minder snel het vliegtuig te pakken. Op kantoor kun je ook al een aantal aanpassingen verrichten die bijdragen aan het verbeteren van het klimaat. Benieuwd naar hoe jij kunt bijdragen? Lees dan gauw verder!

Apparatuur uitschakelen

Tegenwoordig kennen veel apparaten, zoals laptops, computer en printers, een sluimerstand. Hierdoor hoeven ze niet per sé uit worden gezet, maar slaan ze wel alles goed op. Echter, hierdoor verbruiken ze wel onnodig energie. Je kunt dus al veel energie besparen door simpelweg aan het einde van de werkdag alle apparaten uit te schakelen. Vraag dit ook aan medewerkers. Eén computer zal geen wereld van verschil maken, maar een heel kantoor samen wel.

Minder papier gebruiken

Door papier her te gebruiken, bespaar je veel onnodig gekapte bomen. Denk dus vooraf na voordat je wat print of het ook echt nodig is. Moet je die presentatie wel printen (het wordt ten slotte toch op een scherm afgebeeld) of is het wel nodig om dit op papier te overhandigen (het kan ook via een e-mail)? Is het wel echt nodig, print dan dubbelzijdig. Zet daarnaast ook een papierrecyclebak naast de printer neer en breng dit naar de papierstortplaats.

Grotere investeringen

Er zijn nog tal van manieren om een duurzame werkplek te creëeren. Zo kun je automatische lichten plaatsen, tweedehands kantoorartikelen aanschaffen en werknemers motiveren om met het OV of op de fiets naar kantoor toe te komen. Natuurlijk zijn er ook grotere aanpassingen: klimaatplafonds aanleggen is daar één van. Hierdoor wordt warmte in de ruimte efficiënt geregeld. Je hoeft dus niet constant de verwarming of airco aan te hebben staan. Dit scheelt je dus ook nog eens veel geld.

Wil je meer weten over hoe klimaatplafonds werken? Kijk eens op www.matgroep.nl.