Zakelijke tips

Tips en meer!

Dit is waarom een goede copywriter essentieel is

SEO copywriting is het schrijven van een tekst die niet alleen goed leesbaar en aantrekkelijk is, maar ook heel goed te vinden is via een zoekopdracht in Google. Als een copywriter een goede tekst schrijft, dan zorgt hij ervoor dat hij de doelgroep enthousiasmeert en het product of de dienst verkoopt. Daarnaast gebruikt hij in de tekst  zo veel mogelijk woorden die goed vindbaar zijn via een zoekmachine. Deze woorden zijn gekozen door bijvoorbeeld een zoekwoordenonderzoek. Hierdoor komt de tekst hoog in de zoekresultaten te staan en zullen klanten sneller de mogelijk hebben om op de link te klikken. Een succesvolle copywriter zal dus niet alleen aantrekkelijk schrijven, maar zal de tekst ook goed vindbaar maken op Google via SEO.

Dit kan een SEO copywriter voor jou doen

Niet iedereen kan een goede tekst maken die leesbaar is voor zowel mens als algoritme. Hiervoor heb je schrijfervaring en kennis van SEO nodig. Copywriting is meer dan alleen een tekstje schrijven. Een copywriter moet rekening houden met de doelgroep, woordkeuze, het doel van de tekst, gebruik van schrijfstrategieën en nog veel meer. Daarnaast moet de copywriter ook nog eens weten hoe hij een tekst schrijft die wordt gewaardeerd door het Google algoritme. Het is in de tussentijd niet meer zo dat je zoveel mogelijk zoekwoorden in een tekst propt en daarmee een goed resultaat bereikt. Het algoritme selecteert teksten op verschillende criteria. De tekst moet niet alleen veel zoekwoorden bevatten, maar het moet ook leesbaar zijn en een goede inhoud hebben. Het klinkt ineens niet zo makkelijk meer om een SEO tekst te schrijven, niet?

Van SEO tekst naar advertentie: het belang van de adverteerder

Iemand die een advertentie plaatst is automatisch een adverteerder. De advertentie kan dan worden verspreid door een publisher, die hier vaak een advertentienetwerk voor gebruikt om meer mensen in de goede doelgroep te bereiken. Om jouw advertentie goed te verspreiden kun je dit dus het best via een publisher doen.

Het advertentienetwerk en targeted advertising

Vooral bij online adverteren worden vaak een advertentienetwerk en targeted advertising gebruikt. Een advertentienetwerk is een persoon of organisatie die adverteerders koppelen aan websites waar de advertentie op kan komen te staan. Zo kun je heel gericht adverteren. Denk bijvoorbeeld aan de resultaten die je ziet als je een woord opzoekt via Google. Targeted advertising is het plaatsen van een advertentie op een website die gerelateerd is aan het product. Een voorbeeld hiervan is het plaatsen van een advertentie voor een processor op een tech website. Met al deze informatie kun jij mensen gaan zoeken die voor jou een tekst schrijven en daar vervolgens een succesvolle advertentie van maken. Zo verkoop je snel veel meer producten!